Ben je tijdens de herfstvakantie in De Panne en ben je benieuwd welke activiteiten je vandaag kan doen in onze badstad? In dit blogbericht vind je de leukste to do’s terug voor een onvergetelijke herfstvakantie aan zee.

In de herfst kan je genieten met de familie op het strand, te voet over de grens. Of je bezoekt het speelbos en laat je kinderen los (regenlaarsjes aanbevolen). Met de magische najaarszon op je snoet, kan je ook proeven van de duinen en het natuurlandschap. Een picknickmand in je hand wordt warm aanbevolen. Ontdek De Panne in de herfst en je leert snel: ’tis hier heel plezant!

1. Hoogteparcours

Het hoogteparcours wordt opengesteld voor alle durvers die een avontuurlijke namiddag willen beleven. Minimumlengte: 1,50 m.

Waar? Sporthal Den Oosthoek, Sportlaan 2

Wanneer? 3/11 en 5/11

2. Zitbankenwandeling ‘Zet j’e keeë neere!’

‘Zet j’ e keeë neere!’ tijdens deze leerrijke en rustige wandeling. Een zitbankenwandeling, het woord zegt het zelf, is een route die loopt van zitbank naar zitbank. Ideaal voor senioren of mensen die minder mobiel zijn. Word meester in het West-Vlaams dialect en vind op elke tussenstop een typische West-Vlaamse uitdrukking. Mo how zeg! Met dank aan dialectgenootschap ‘Bacht’n de Kuupe’ die de mooiste en grappigste zinspelingen voor jou uitzocht.

Waar? Kaart verkrijgbaar bij de dienst Toerisme

Wanneer? T.e.m. 28/11

3. Aquariumsnuisteren

De natuurgids deelt met jou de geheimen van de Noordzee en het aquarium.

Wanneer? 31/10 & 1/11 & 3/11 & 5/11 van 13.30-16.30 uur

4. Wandel – en fietsroute ‘Kunst in de Straat’ – Junior editie

Vul je longen met verse lucht én kunst want ook in het najaar blijven de straten van De Panne en Adinkerke gevuld de mooiste werken. Ga te voet of spring op de fiets en ga op ontdekkingstocht via de Monumentenroute en de Retroroute.

Waar? Kaart verkrijgbaar bij de dienst Toerisme

Wanneer? Tot 9/01/22

5. Survival of the fittest

Overleven in de natuur is niet altijd even gemakkelijk. Bij de dieren overleven vaak enkel de sterksten. Maar wie niet sterk is, moet slim zijn of zich heel goed kunnen camoufleren. Hoe pakken (zee-)dieren dit aan en wat kunnen wij van ze leren? En hoelang zouden wij het uithouden buiten? We voelen ons sterk met onze smartphone, wifi en moderne snufjes maar hoe zit het met onze overlevingstechnieken? Wil jij die opnieuw aanleren om te overleven in de wilde natuur? Schrijf je dan zeker in en kom het aan de lijve ondervinden. Durf je?

Wanneer? 4/11 van 14 tot 16u

6. Halloween

Halloween Parcourzzzz. Wat vliegt er boven je hoofd? Wat zoemt er langs je wang? Kijk uit voor angels en spinnenwebben! Levensgrote insecten wachten je op in het park…op eigen rizzzzico!

Waar? Duinpark Kykhill

Wanneer? 30/10 – 7/11. De hele dag toegankelijk. Van 18.00u tot 22.00u extra sfeerlicht en -geluid.

7. Vuurfeest

Kom spelen met vuur! Aan de Vijvers Markey blazen we de 7de editie van het Vuurfeest op gang. Gezelligheid troef aan de vuurschalen met je familie en vrienden. Geniet ook van de spectaculaire vuuracts en fonkelende lichtjes die weerspiegeld worden in het water. Dit feeërieke event wordt uitgelicht door de Nederlandse vuurkunstenaar Marc Geraads. Aparte folder verkrijgbaar bij dienst Toerisme.

Waar? Vijvers Markey, Adinkerke

Wanneer? 27/11 van 17 tot 22u

8. Opening MTB-netwerk:

Modder niet aan en kom naar de officiële opening van het MTB-netwerk KUST & de marathonroute De Panne-Middelkerke. Als mountainbiker kan je peloton alvast een deel van deze route afrijden.

Waar? Sporthal Den Oosthoek, Sportlaan 2

Wanneer? 7/11 om 9u30

Ontdek alle andere herfst activiteiten via https://www.safeatdepanne.be/programma/november

Tagged in: