In De Panne is er heel wat te doen. Elk seizoen heeft zijn charme: een winterse strandwandeling met een lekkere warme wafel achteraf, of een lentefietstocht in het rustige hinterland met tussenstop in een karakteristiek cafeetje… De Panne is zoveel meer dan zonnebaden op het strand! Doen!

1.  Wandelen in De Panne

Een heerlijke wandeling door de rijke duinen en de mooie wijken van De Panne. Maar ook recht op de grens met Frankrijk. Unieke landschappen, ook met een machtig zicht op zee.

Via deze link vind je heel wat mooie wandelroutes vinden in De Panne: doorheen de prachtige natuurreservaten, de Westhoek, Bray Dunes, Dumontwijk etc.

2.  Fietsen in De Panne

De Panne is duidelijk een paradijs voor iedereen die van het buitenleven houdt. Er zijn talloze fietsroutes in de regio. Geen fiets bij? Je kan ook een fiets huren bij één van de fietsverhuur winkels in De Panne.

De Panne heeft ook toffe fietsrouters voor mountainbikers. Vind hier heel wat fietsroutes De Panne.

3.  Winkels De Panne

In de vernieuwde Zeelaan kan je niet alleen gezellig kuieren, je vindt er ook een ruim aanbod aan leuke winkels met voor elk wat wils.

Uiteraard vind je in heel De Panne en Adinkerke heel wat topadressen! Een nieuwe outfit? Leuke geschenken voor familie en vrienden? Je vindt het allemaal in De Panne.

Op zondag shoppen bij onze handelaars? Geen probleem!

4.  Westhoek De Panne

Benieuwd naar het oudste natuurreservaat aan onze kust? Trek er dan zeker eens op uit naar het westelijk uiteinde van onze kustlijn. Geprangd tussen De Panne en de Franse grens kan je er als wandelaar genieten van het indrukwekkende duinenlandschap van De Westhoek. Je kan er ravotten in de struinzone en misschien zie je wel een Schots hooglandrund of konikpaard langskomen.

5.  Restaurant De Panne

Op zoek naar de beste restaurants in De Panne, of gewoon een plekje om ’s middags of ’s avonds lekker te eten in de badstad? In De Panne vind je heel wat heerlijke adresjes om te eten. Nu het even nog niet mag, kan je wel take away bestellen. Alle adressen vind je hier op onze blog.

6.  Leopold I De Panne

De Panne heeft heel wat erfgoed. De rustige Dumontwijk en het mooie, vernieuwde park herinneren je aan het ontluikende toerisme van de twintigste eeuw. Je kan verpozen op tal van gezellige pleintjes met kunstwerken uit de regio. Ga ook zeker eens naar de Esplanade met het statige standbeeld van onze eerste koning, Leopold I, of tuur samen met ijslandvaarder Pier Kloeffe naar de zee.

7.  Markt De Panne

Er is elke vrijdag een bescheiden maar gezellige markt in Adinkerke, op de parking in de Dorpsstraat (bij de Sint-Audomaruskerk). Je kan er terecht voor groenten, fruit, vis en kip aan het spit. Iedereen is er welkom tussen 14.00u en 17.00u!

Op zaterdag is er een uitgebreide, bruisende markt op de Markt van De Panne en in de Zeelaan en Marktlaan. Je vindt er groenten, fruit, kip, vis, vleeswaren, kaas, brood, kledij, accessoires, huishoudartikelen en zoveel meer. Iedereen is er welkom tussen 08.00 tot 13.00 uur!

8.  Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne: het meest bezochte pretpark van België. Vlieg in twee seconden van nul naar negentig kilometer per uur op Anubis The Ride, tuimel als een echte piraat het water in op de SuperSplash, beklim als een stoere Viking met Halvar de rotsen van de Grote Golf, bedwing als een koene ridder De Draak uit het Kasteel van Koning Samson en leef mee op het dagelijkse ritme van de kabouters in Het Bos van Plop.

9.  De Panne Dumontwijk

De Dumontwijk is een pareltje van architecturaal erfgoed die eind 19de – begin 20ste eeuw. Het is een charmante wijk, waar je even kan verpozen weg van de drukte.

Deze verkeersarme wijk ontdek je makkelijk aan de hand van de kaart ‘Erfgoedwandelroute’.

10. Kitesurfen De Panne

Voor wie wel wat van uitdaging houdt: volg kitesurflessen in De Panne. De surfclub op het strand van De Panne bevindt zich op het strand, ter hoogte van de kleine Esplanade. De ideale uitvalsbasis voor al wie graag sport op het strand of op zee.